Η 8Η ΜΑΡΤΗ ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΑ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ

Η 8Η ΜΑΡΤΗ ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΑ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ

Στο όνομα της κρίσης και των μνημονίων, οι τελευταίες κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ-ΠΑΣΟΚ μαζί με τους παρατρεχάμενους, έχουν εφαρμόσει τις πιο σκληρές και αντεργατικές πολιτικές. Έχει ενορχηστρωθεί ξεκάθαρη επίθεση στα εργατικά δικαιώματα και στις συνθήκες εργασίας. Καταργούνται χρόνια κεκτημένα του εργατικού κινήματος όπως τα όρια συνταξιοδότησης και το 8ωρο ενώ το στόχαστρο έχουν μπει και το επίδομα τέκνων και η άδεια μητρότητας. Σε ένα σύστημα που αναγνωρίζει τους εργαζόμενους ως φτηνά και αναλώσιμα γρανάζια, η θέση της γυναίκας στην εργασία δέχεται νέα χτυπήματα.

Οι απαντήσεις σε όλες αυτές τις επιθέσεις άρχισαν να δίνονται από την 8η Μάρτη του 1857, όταν ξέσπασαν απεργίες και μαζικές διαδηλώσεις στην Νέα Υόρκη από τις εργάτριες υφαντουργίας. Τα βασικά αιτήματα ήταν μείωση ωραρίου και ανθρώπινες συνθήκες εργασίας. 164 χρόνια μετά, ερχόμαστε να εμποδίσουμε όσους θέλουν να μας ξαναφτάσουν σε αυτά.

Η δύναμη για να μπει τέλος στο σεξισμό και τη βία που γεννά, είναι οι συλλογικοί αγώνες των εργαζομένων και της νεολαίας. Η οργάνωση στα σωματεία και ο καθημερινός αγώνας στους χώρους δουλειάς είναι μονόδρομος. Τα αιτήματα για μαζικές και μόνιμες προσλήψεις, συλλογικές συμβάσεις εργασίας, γενναία χρηματοδότηση για την υγεία και την παιδεία είναι εκείνα που στηρίζουν με τον καλύτερο τρόπο όσες και όσους παλεύουν κατά του σεξισμού που γεννάει το σύστημα της εκμετάλλευσης. 

 

·       Συμμετέχουμε στην απεργιακή κινητοποίηση και διαδήλωση τη Δευτέρα 8 Μάρτη, 13:00 μμ στο Άγαλμα Βενιζέλου

·       Συμμετέχουμε στο κάλεσμα του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών Μακεδονίας τη Δευτέρα 8 Μάρτη, 18:30 μμ στο Άγαλμα Βενιζέλου

 

Αριστερή Πρωτοβουλία Μισθωτών Τεχνικών Μακεδονίας

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΤΙΣ 26 ΝΟΕΜΒΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΙΚΑ