Κάλεσμα στήριξης του αγώνα των υγειονομικών - 7 Απρίλη

Την Τρίτη 7 Απρίλη, οι υγειονομικοί, το προσωπικό των δημόσιων νοσοκομείων, που εδώ και 1 μήνα δίνουν τη μάχη για την προστασία του λαού υπό αντίξοες συνθήκες, καλούν σε κινητοποίηση έξω από τα νοσοκομεία όλης της χώρας, ζητώντας τα αυτονόητα για την συνέχιση του αγώνα τους. 
Η κυβέρνηση Μητσοτάκη αποδεικνύει ότι ακόμα και σε αυτή την κρίσιμη στιγμή θα αποτελέσει τον πιο πιστό υποστηρικτή των ιδιωτικών κλινικών και της εργοδοσίας. Τώρα που είναι πιο σημαντικό από ποτέ να δωθούν χρήματα για την ατομική προστασία των υγειονομικών και τον εξοπλισμό των νοσοκομείων, να αυξηθούν και να ενισχυθούν οι κλίνες ΜΕΘ, να επιταχθούν τα ιδιωτικά νοσοκομεία για να προφυλαχθεί η υγεία του λαού, η κυβέρνηση συνεχίζει με ημίμετρα και με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου που προστατεύουν για ακόμα μια φορά την εργοδοσία και αφήνουν μετέωρους τους εργαζόμενους, που είτε δεν δουλεύουν είτε συνεχίζουν να δουλεύουν υπό αντίξοες συνθήκες.
Ενώ ο λαός δείχνει την πιο υπεύθυνη στάση, στηρίζοντας τον αγώνα που δίνουν οι υγειονομικοί ενάντια στην εξάπλωση του ιού, η κυβέρνηση συνωστίζει τους εργαζόμενους σε εργοτάξια χωρίς μέτρα προστασίας, νομοθετεί την εκ περιτροπής εργασία (περικόπτοντας έως και 50% τους μισθούς μας), συντηρεί τις δυσμενείς συνθήκες στα δημόσια νοσοκομεία, συνεχίζοντας την πολιτική του "ή θα πεθάνεις από τον ιό ή από την πείνα". 
Τις ευθύνες μας προς το λαό, οι εργαζόμενοι τις ξέρουμε πολύ καλα και τις υπηρετούμε καθημερινά. Ήρθε η ώρα η κυβέρνηση να αναλάβει τις δικές της.
Στις 7 Απρίλη στηρίζουμε τον αγώνα των υγειονομικών για ενίσχυση της δημόσιας υγείας με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, στελέχωση και εξοπλισμό των ΜΕΘ, εξασφάλιση της ατομικής προστασίας του προσωπικού και επίταξη του ιδιωτικού τομέα. 
Δίνουμε τη μάχη που ξεκινά από τα δημόσια νοσοκομεία, αλλά είναι υπόθεση όλων των εργαζόμενων που βλέπουν μπροστά τους απολύσεις, μειώσεις μισθών, ελαστικοποίηση των εργασιακών τους σχέσεων. 
Δίνουμε διπλή μάχη για την υγεία του λαού απέναντι σε μια κυβέρνηση που συνεχίζει την πολιτική που δολοφονεί. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η 8Η ΜΑΡΤΗ ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΑ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ

ΣΤΙΣ 26 ΝΟΕΜΒΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΙΚΑ