Συγκέντρωση και διαδήλωση την Πέμπτη 09/07 στις 7μμ στο Αγ. Βενιζέλου - ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΠΟΡΕΙΩΝ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΠΟΡΕΙΩΝ

Το νομοσχέδιο «για τις υπαίθριες συναθροίσεις» που κατέθεσε στην Βουλή η κυβέρνηση και θέλει να το ψηφίσει άμεσα, βάζει στο γύψο το δικαίωμα στη διαδήλωση και στην συγκέντρωση. Το νομοσχέδιο προβλέπει ιδιώνυμο κατά διαδηλωτών, απαγορεύσεις, εξοντωτικές αποζημιώσεις και ευχέρεια στη διάλυση των συγκεντρώσεων. Το δικαίωμα στη διαδήλωση παραμένει μόνο όταν το επιτρέπουν η αστυνομία και η κυβέρνηση! Η δημόσια συνάθροιση και διαδήλωση όμως είναι θεμελιώδες δημοκρατικό δικαίωμα και δεν μπορεί να ασκείται με άδεια της κυβέρνησης, ενάντια στην πολιτική της οποίας κυρίως εκδηλώνεται
Όσο η κυβέρνηση αντιλαμβάνεται ότι οι όροι ύπαρξης της και το αφήγημα περί εξόδου από την κρίση πατούν πάνω σε γυάλινα θεμέλια άλλο τόσο θα επιλέγει να χτυπήσει τη δυνατότητα των εργαζομένων και της νεολαίας να οργανώνονται και να αγωνίζονται, με σκοπό να πετύχει πάνω τους μια στρατηγική νίκη.
Ο αγώνας για το δικαίωμα στη διαδήλωση πρέπει να γίνει υπόθεση του κινήματος, όλου του λαού και της νεολαίας. Κανένας αγώνας δεν πήρε άδεια από την αστυνομία και το κράτος για να αναπτυχθεί. Καλούμε σε πανεργατικό συντονισμό ενάντια στο νομοσχέδιο – γύψο στις διαδηλώσεις και στους εργατικούς αγώνες.
Σε αυτή την κατεύθυνση προτείνουμε σε συντονισμό με σωματεία την προκήρυξη απεργίας πριν την ψήφιση του νομοσχεδίου και την οργάνωση συλλαλητηρίου, πολύμορφων παλλαϊκών διαδηλώσεων και άλλων δυναμικών κινητοποιήσεων. 

Συγκέντρωση και διαδήλωση την Πέμπτη 09/07 στις 7μμ στο Αγ. Βενιζέλου

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η 8Η ΜΑΡΤΗ ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΑ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ

ΣΤΙΣ 26 ΝΟΕΜΒΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΙΚΑ