Απαιτούμε την παραδειγματική καταδίκη των δολοφόνων νεοναζί της Χρυσής Αυγής!


Απαιτούμε την παραδειγματική καταδίκη των δολοφόνων νεοναζί της Χρυσής Αυγής!


Η ώρα της απόφασης στη  δίκη των νεοναζί της Χρυσής Αυγής έχει πλέον φτάσει! Τα συνδικάτα δώσαμε σκληρές μάχες για να σταματήσουμε τους νεοναζί και τα τάγματα εφόδου. Να υπερασπιστούμε ενωμένοι, συνδικαλιστές, πρόσφυγες και μετανάστες, ενάντια στην δολοφονική δράση τους.

 

Δεν ξεχνάμε ότι οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής είναι γνήσιοι νοσταλγοί του Χίτλερ και των στρατοπέδων εξόντωσης του ΆουσβιτςΕίναι οι φονιάδες του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάτ Λουκμάν. Είναι οι οργανωτές εκατοντάδων ρατσιστικών επιθέσεων και πογκρόμ κατά των μεταναστών και των προσφύγων. Έβαλαν στο στόχαστρο το εργατικό κίνημα και τα συνδικάτα, όπως φάνηκε και με τις επιθέσεις κατά των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ στο Πέραμα και των Αιγύπτιων αλιεργατών. Επιχείρησαν να σκορπίσουν τον φόβο, με επιθέσεις στα κινήματα αντίστασης, καταστρέφοντας γραφεία και στέκια οργανώσεων και συλλογικοτήτων, μαχαιρώνοντας δεκάδες αγωνιστές και αγωνίστριες.


Παρά την απόπειρα τρομοκράτησης από τους νεοναζί ακόμα και μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου, έχει 
στοιχειοθετηθεί ατράνταχτα το κατηγορητήριο, για  την οργανωμένη από την ηγεσία της,  εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής.

 

Δεκάδες μάρτυρες κατέθεσαν με θάρρος, έχοντας την στήριξη της μεγάλης πλειοψηφίας του δημοκρατικού κόσμου, των συνδικάτων και των μαζικών φορέων του εργατικού κινήματος και της νεολαίας, των ανθρώπων των Γραμμάτων και των Τεχνών.

 

Η πολιτική απομόνωση της Χρυσής Αυγής ήταν το αποτέλεσμα του μάχιμου αντιφασιστικού κινήματος που όλο το προηγούμενο διάστημα έδωσε μια ξεκάθαρη απάντηση σε όσους έσπερναν το φασιστικό και ρατσιστικό τους δηλητήριο. Η καταδίκη της Χρυσής Αυγής θα είναι χτύπημα σε κάθε προσπάθεια ανασυγκρότησης των φασιστικών μηχανισμών.

 

Η 7η Οκτώβρη πρέπει να είναι ημέρα απεργίας στους εργασιακούς χώρους προκειμένου να κάνουμε ξεκάθαρο ότι ο φασισμός και ο ρατσισμός δεν έχουν θέση στην κοινωνία μας. Καλούμε τον εργαζόμενο λαό και την νεολαία με την μαζική τους παρουσία προκειμένου να κλιμακώσουμε τον αγώνα μας για να επιστρέψουν οι φασίστες εκεί που ανήκουν, στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.

 

Δηλώνουμε ότι δεν θα ανεχθούμε να πέσουν στα μαλακά οι νεοναζί δολοφόνοι.

Καλούμε σε συμμετοχή στις κινητοποιήσεις την Τετάρτη 7/10, 11:00 στο Άγαλμα Βενιζέλου.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η 8Η ΜΑΡΤΗ ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΑ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ

ΣΤΙΣ 26 ΝΟΕΜΒΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΙΚΑ