ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

 

Την τελευταία εβδομάδα, γινόμαστε συνεχώς μάρτυρες του σκηνικού αστυνομοκρατίας και τρομοκράτησης, τόσο στην Θεσσαλονίκη, όσο και σε ολόκληρη τη χώρα. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, αντί να κάνει πράξη τα αιτήματα των γιατρών για την πανδημία, προχωράει στη βίαιη αντιμετώπιση οποιουδήποτε αντιδρά στην πολιτική της. Από τις εισαγγελικές παρεμβάσεις ενάντια σε γιατρούς και τις συλλήψεις αγωνιστών που καλούσαν στην πορεία του Πολυτεχνείου, έως και το όργιο καταστολής που εξαπέλυσε απέναντι στους εργαζόμενους και τους νέους που αψήφησαν την απαράδεκτη και αντισυνταγματική, χουντικού τύπου απαγόρευσή της, συμμετέχοντας στις αντιιμπεριαλιστικές συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις, την ημέρα της επετείου του Πολυτεχνείου. Την ίδια στιγμή, που σε όλες τις διαδηλώσεις, οι συγκεντρωμένοι τηρούσαν όλα τα υγειονομικά μέτρα (μάσκες, αποστάσεις κτλ.), σε αντίθεση με τον “παστωμένο”, όπως γνωστοποιήθηκε και επίσημα αργότερα, από κρούσματα κορονοϊού στρατό ΜΑΤ και λοιπών ομάδων της αστυνομίας. 

Επιπροσθέτως σε όλα αυτά, η κυβέρνηση στέλνει επιπλέον ΜΑΤ στη Βόρεια Ελλάδα για να αντιμετωπίσει υγειονομικό προσωπικό, εργαζόμενους, συνταξιούχους και φοιτητές, το λαό συνολικά που απαιτούν περισσότερους γιατρούς και ΜΕΘ για να αντιμετωπιστεί η πανδημία. Για να καταστείλει και να τρομοκρατήσει, όλους εκείνους που θα βγουν και θα αγωνιστούν ενάντια στα νέα αντεργατικά και αντιλαϊκά νομοσχέδια.

Καταγγέλλουμε την απρόκλητη επίθεση με χημικά, ξύλο, αύρες, συλλήψεις και προσαγωγές που δέχθηκαν τα μπλοκ των σωματείων, των φοιτητικών συλλόγων και των πολιτικών φορέων και οργανώσεων. Καταγγέλλουμε τις συλλήψεις και τις προσαγωγές δεκάδων διαδηλωτών, συνδικαλιστών και μελών εργατικών σωματείων και φοιτητικών συλλόγων στην Θεσσαλονίκη και σε όλη την Ελλάδα.

·       Απαιτούμε:

l  Άμεση απόσυρση των κατηγοριών για τους συλληφθέντες

l  Ακύρωση τώρα, όλων των προστίμων που δόθηκαν για την 17η Νοέμβρη

l  Εδώ και τώρα, απόσυρση των δυνάμεων καταστολής

l  Άμεση ενίσχυση του δημοσίου συστήματος υγείας

l  Προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού και όχι άλλων αστυνομικών. 

l  Άμεση επίταξη ΜΕΘ ιδιωτικών κλινικών, χωρίς αποζημίωση

l  Παραίτηση του αυταρχικού και αντιδημοκρατικού υπουργού Χρυσοχοΐδη και της άκρως επικίνδυνης για τη δημόσια υγεία και τη δημοκρατία κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας. Μιας κυβέρνησης που παραβιάζει κατάφωρα το σύνταγμα και παράλληλα φέρει τεράστια ευθύνη για πολλούς θανάτους συμπολιτών μας, εξαιτίας τόσο των επιλογών και προτεραιοτήτων της μέχρι τώρα, όσο και της εδώ και τόσους μήνες συνειδητής της αδράνειας, μη λαμβάνοντας τα απαραίτητα ουσιαστικά μέτρα για τον περιορισμό του Covid-19 στη χώρα! 

 

Κάτω τα χέρια από τους λαϊκούς αγώνες και ελευθερίες

Συμμετέχουμε μαζικά και δυναμικά στην απεργία της 26ης Νοέμβρη

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ,
ΤΟΥ ΛΑΟΥ Η ΠΑΛΗ ΘΑ ΤΗΝ ΣΠΑΣΕΙ!

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η 8Η ΜΑΡΤΗ ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΑ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ

ΣΤΙΣ 26 ΝΟΕΜΒΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΙΚΑ